Print

Eplesorter

Velg din favoritt:

Discovery - er en halvtidlig eplesort med gulgrønn bunnfarge og lys rød dekkfarge. Eplet er middels stort, flatrunde og svært velformet. Skinnende rød dekkfarge. Fruktkjøttet er sprøtt og hvitt med søt og god aroma. Holdbarheten er ganske god.

Katja - har en vakker oval form med rød, nesten blank overflate. Katja er et fint og fast eple med svak syrlighet.

Carrol - Store og valseformede epler med innslag av rødt, delvis i striper. Eplet er noe kantet, og har fast og svært saftig fruktkjøtt.

Aroma - kommer opprinnelig fra Sverige og har i løpet av få år blitt den viktigste eplesorten i Norge. Som navnet sier, er Aroma et aromatisk eple med nydelig smak. Bunnfargen er gul og den har et rødt kinn på solsiden. Flere nye varianter som har bedre dekning av rødfarge er under utprøving og Aroma amorosa, Aroma Lundberg eller bare Rød aroma blir nok vanligere i butikkene i årene som kommer. Aroma er velegnet både som spiseeple og husholdningsfrukt, og har god lagringsevne.

Summerred - er middels stor, oval til eggeformet med rød dekkfarge og sprøtt, kremgult fruktkjøtt. Middels fast, saftig og sprøtt fruktkjøtt. Smaken er syrlig, god og aromatisk. Eplet har en god holdbarhet.

Rød gravenstein - er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett .Gravenstein er svært saftig og et nydelig spiseeple med en litt syrlig, fin aroma. Godt egnet også til bakverk og med god holdbarhet.

Gul gravenstein - er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett .Gravenstein er svært saftig og et nydelig spiseeple med en litt syrlig, fin aroma. Godt egnet også til bakverk og med god holdbarhet.

Åkerø - er grønnhvit med mer eller mindre teglsteinsrødt skall. Fruktkjøttet er grønnhvitt til gulhvitt, svært fast og med en aromatisk, mild, karakteristisk smak. Den har en noe avlang fasong, og fruktkjøttet danner ofte en utvekst ved stilkfestet. Holdbarheten er begrenset, fordi Åkerø har en tendens til å tape smak og fasthet ved lang tids lagring.

Åkerø Hassel er en variant med et rødere skall.

Lobo - er relativt storfallen, rund i fasongen og mørk rød av farge. Fruktkjøttet er hvitt, mykt og saftig, men ikke utpreget aromatisk. Begrenset holdbarhet.